Palautuspolitiikka

60 päivän palautus-/vaihtokäytäntö

Nimikoruja-verkkokauppa myy erinomaisen suunnittelumme ja todistetun luotettavuuden perusteella. Laatu on siis taattu. Meillä on myös laadunvarmistustiimi, joka testaa, että tilaamasi tuotteet toimivat kunnolla ennen kuin ne pakataan ja lähetetään sinulle. Siksi on ehdottoman välttämätöntä, että olet nähnyt kaikki verkkosivustollamme yksityiskohtaisesti kuvatut korut ennen tilauksen tekemistä. Varmista, että kaiverrettavien nimien kirjoitusasu sekä väri, mitat ja muut tilaustasi koskevat tiedot ovat oikein. Vakuutus alkaa toimituspäivästä.

TÄYDELLINEN KATTAVUUS -palautus-/vaihtopolitiikka kattaa seuraavat syyt:

Vaihdamme tuotteet, jos ne ovat viallisia tai vaurioituneet 60 päivän kuluessa. (Vaihdamme tuotteet vain samaan tai samanarvoiseen tai pienempään tuotteeseen.)

Mikäli olemme lähettäneet väärän tilauksen tai tavaran, olet vastaanottanut rikkinäisiä tavaroita, henkilötiedot poikkeavat Nimikoruja.com:lle antamistasi tiedoista tai jos vastaanottamiesi tuotteiden laatu on viallinen, ilmoita siitä meille välittömästi sähköpostitse ja saat joko hyvityksen ostostasi tai vaihdon 15 päivän kuluessa.

Seuraavat syyt kuuluvat 15 päivän RAJOITETUN KATTAUKSEN palautus-/vaihtokäytännön piiriin (Asiakas on vastuussa palautuksen postikuluista ja vaihtopostimaksuista):

Jos valitsit väärän rannekorun/sormuskoon tai ketjun pituuden.

Jos henkilökohtaiset syyt johtuvat mielenmuutoksesta, henkilökohtaisesta mausta, monien henkilökohtaisten tuotteiden tilaamisesta vertailu- tai kokotarkoituksiin tai et näe yksityiskohtaista kuvausta jne.

Henkilökohtaiset tavarat ovat ainutlaatuisia, näistä palautuksista veloitetaan 35 % varastointimaksu.

Peruutuskäytäntö:

Kun tilauksesi on lähetetty, aloitamme välittömästi räätälöityjen tuotteiden tuotannon. Huomaathan, että 35 %:n varastointimaksu koskee kaikkia peruutettuja tai muuttuneita henkilökohtaisten tavaroiden tilauksia.

Huomaa, että et voi peruuttaa tai muuttaa ostostasi, kun olemme lähettäneet tilauksesi.

60 päivän palautuskäytäntömme EIVÄT kata seuraavia syitä, emmekä ole vastuussa näistä ongelmista:

Tuotteet ovat alttiina syövyttäville aineille tai kemikaaleille. Altistuminen vahvoille kemikaaleille voi muuttaa Nimikoruja-tuotteesi ulkonäköä. Näitä kemikaaleja ovat muun muassa nestemäinen hopeakiillotusaine, uima-altaat, kylpytynnyrit ja kylpylät. Hapetettu hopea vaurioituu helposti.

Kohteet, joiden kokoa on muutettu, päivitetty ja/tai korjattu, eivät kelpaa.

Tuotteet ovat vaurioituneet väärän käytön, virheellisen käsittelyn tai huonon huollon vuoksi.

Hopeakappaleet saavat yksityiskohtia hapettumalla, ajan myötä ne voivat näyttää mustilta. Poista tämä puhdistamalla hopeanvärisellä kiillotusliinalla palauttaaksesi sen alkuperäinen ulkonäkö.

Kaikki tilaukset, jotka on vastaanotettu 60 päivän kuluttua toimituspäivästä.

Tuotteet, jotka on käytetty ja vahingoittuneet 60 päivän kuluessa toimituspäivästä

Palautuspalvelumenettely:

Jos haluat pyytää palautusta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Yksi edustajistamme ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse ohjeiden kera. Jos tarvitset apua, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected]. Jos kyseessä on laatuongelma, anna tilausnumero ja liitä mukaan selkeät kuvat ongelmaa edustavista tuotteista.

Kun olet hyväksynyt palautuksesi, hyvitys lähetetään alkuperäiselle maksutavalle 7-25 arkipäivän kuluessa. Myös kaikki mainoslahjat on palautettava palautetun tuotteen mukana.

Palautettava tuote on säilytettävä siinä kunnossa, jossa se vastaanotettiin.

Palautusosoite (pyydä palautusosoite asiakaspalvelusta).

Varmista, että annat meille seurantanumeron ja kuitin palattuasi.

Nimikoruja varaa oikeuden tehdä muutoksia tähän käytäntöön milloin tahansa. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan tällä sivulla. Jos sinulla on kysyttävää peruutuksista tai muista käytännöistämme, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Lisätietoja saat asiakaspalvelustamme osoitteessa:

Sähköposti: [email protected]